شما باید بدانید از زمانی که نیروی برق تولید شده است صنعت آسانسور هم آغاز گشته که البته آغاز شدن آن از این زمان مربوط به صنعت آسانسور در جهان است. صنعت آسانسور در ایران قدمتی نزدیک به هشتاد سال دارد که آن را مربوط به دوران قاجاریه می دانند. گفته های بدون مدرک زیادی وجود دارد که می گوید اولین آسانسور را در تخت جمشید و کاخ آپادانا طراحی کرده اند. این امر به دور از واقعیت نمی باشد، چرا که در آن زمان علم و تمدن رشد زیادی داشته و بعد از حمله اعراب به ایران این علم و شکوفایی تا حد بسیار زیادی و یا در واقع به طور کلی از بین رفت.
در دوران احمد شاه قاجار صنعت آسانسور در ایران آغاز گشت که آن را در پالایشگاه آبادان نصب نمودند. حضور و وجود آسانسورها در دوران پهلوی تا حد بسیار زیادی رشد کرد و در بسیاری از ساختمان های تهران و … آسانسورهای زیادی را نصب نمودند. در واقع شما باید بدانید نسل اول آپارتمان هایی که بیشتر از سه طبقه بودند در دوران پهلوی آغاز گشت و در همین دوران هم آسانسورهای زیادی را طراحی کرده اند. از سال 1335 حضور آسانسور در ایران رسمی شد و به همین دلیل از این زمان صنعت آن را نامگذاری نموده اند.
بخوانید : توصیه های ایمنی آسانسور ، ویژگی های آسانسور دو کابین
صنعت آسانسور در ایران بعد از انقلاب :
در دوران پهلوی شرکت های بسیار زیادی به نام شرکت آسانسور سازی درون ایران فعالیت داشتند که هر یک از آنها سهم عمده ای از ساخت آسانسورها را به خود اختصاص داده بودند. در واقع باید بدانید برخی زاز این شرکت ها به عنوان نمایندگی فعالیت خود را آغاز کرده بودند و بیشتر ساختمان های ساخته شده را با آسانسور طراحی می کردند. در این صورت هم زیبایی ساختمان ها بیشتر می شد و هم راجعه کنندگان آسایش بیشتری داشتند. اما باید بدانید که صنعت آسانسور در ایران بعد از انقلاب یک دوره دیگری را گذراند. آن دسته از کارشناسانی که خارجی بودند به طور کلی ایران را ترک کردند و ایران هم تحریم اقتصادی شد. واردات از ایران قطع گشت و از دیگر وقایعی که برای صنعت آسانسور بعد از انقلاب رخ داد عبارت است از :
- شرکت ایران شیندلر که یکی از شرکت های سازنده آسانسور بود دولتی شد و بعد از آن توسط اداره مسکن و شهرسازی مورد کنترل قرار گرفت. این شرکت دیگر کارایی قبل را نداشت.
- شرکت پله برقی و آسانسور ایران که سهام آن خصوصی بود هم با عدم ورود آسانسور مواجه گشت که آن را تعطیل کردند.
- پروژه اوتیس آمریکا هم که تازه در ایران آغاز شده بود به صورت نیمه کاره باقی ماند. زمین این شرکت که در شهر صنعتی ساوه بود و دفتر فروش آن در تهران مصادره گشت و وزارت بازرگانی هم عهده دار آن شد.
- شرکت ایران امباربا که سرمایه گذاری بانک و صنعت و معدن را بر عهده داشت دیگر سرمایه خود را از دست داد. بعد از آن بانک صنعت و معدن این شرکت را تصرف نمود و فعالیت های آن را بر عهده گرفت.
صنعت آسانسور در ایران بعد از جنگ :
بعد از انقلاب صنعت آسانسور در ایران نزول بسیار زیادی داشت، بعد از آن هم دوران جنگ ایران و عراق بود که وضعیت وخیم تر شد. در واقع ساختمان سازی دیگر بعد از جنگ شکل نمی گرفت و به همین دلیل آسانسور سازی هم با کاهش مواجه گشت. بعد از جنگ صنعت آسانسور در ایران صعود پیدا کرد و شرکت های زیادی کار خود را آغاز کردند. این شرکت ها تا به امروز فعالیت بزرگی را بر عهده دارند و توانسته اند تعداد زیادی از پروژه های آسانسور سازی را انجام دهند. امروزه انواع این آسانسورها را شما می توانید در طرح ها و رنگ بندی های متنوع خریداری کنید و مورد استفاده قرار دهید. هر یک از آنها دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد که باید زمان خرید در مورد آنها اطلاعات لازم را داشته باشید.
بخوانید : چه فاکتور هایی برای بازرسی و سرویس آسانسور اهمیت دارد ؟ ، رفع مشکل درب های آسانسور
از زمانی که صنعت آسانسور در ایران رشد بسیار زیادی داشته است، تعداد افرادی که از این وسیله در ساختمان خود استفاده می کنند افزایش پیدا کرده است. شما می توانید با استفاده از آسانسور در ساختمان خود امنیت و آسایش را برای ساکنین فراهم کنید. دقت داشته باشید که زمان خریداری آسانسور باید به خوبی ابعاد و اندازه های آنها را تعیین کنید تا به خوبی آسانسور نصب شود. مدل ها و طرح های آنها هم بهتر است با نوع ساختمان خود مطابقت دهید تا ویژگی های لازم را داشته باشد. شرکت ایمن فراز الوند تولید کننده انواع آسانسورها می باشد و در این زمینه تخصص بسیار زیادی دارد. این شرکت به شما می تواند انواع آسانسورها را با بهترین کیفیت و کارایی تحویل می دهد. در این صورت می توانید شما با خیالی آسوده هر یک از آنها را در ساختمان خود نصب کنید و از آنها استفاده نمایید.