آدرس کارخانه

تهران جاده خاوران پاکدشت خیابان رجایی گلشن 11 پلاک 21-16

تماس با ما
021-36463844-5 09350758934

وبلاگ تکی

درب آسانسور

درب آسانسور به دو گروه اصلی درب داخل کابین و درب داخل طبقه که مختصرا به آن‏ها درب کابین و درب طبقه گفته می‏ شود تقسیم می‏ شوند و خود درب طبقه به دو بخش درب اتوماتیک و درب دستی تقسیم می ‏شد. حال می ‏خواهیم با جزئیات بیشتر به معرفی انواع درب‏ های کابین و طبقه بپردازیم.

توجه: برای اینکه در تصاویر این مقاله راحتتر بتوان درب کابین را از درب طبقه تشخیص بدهید، درب کابین را با رنگ آبی و درب طبقه را با رنگ قرمز مشخص کرده ایم. همچنین جهت باز شدن درب‏ ها را هم با رنگ سبز نشان می‏ دهیم.

درب آسانسور

تلسکوپی (کشویی) Sliding Door

همان طور که از نام این نوع درب پیداست لته ‏های آن به صورت تلسکوپی روی هم قرار می‏ گیرند و نکته حائز اهمیت در انتخاب این نوع درب ها، انتخاب جهت باز شدن یا بسته شدن لته ‏ها روی یکدیگر است که هنگام طراحی آسانسور مشاور یا مهندس طراح با توجه به ابعاد و شکل چاه آسانسور و موقعیت لابی طبقات ساختمان جهت درب را تعیین می‏کند.

از دیگر نکات مهمی که هنگام طراحی آسانسور به آن توجه می ‏کنند تعداد لته‏ های درب آسانسور است. این تعداد فضای داخل چاه و کابین مرتبط است.

حالت باز شدن

 

همانطور که در شکل بالا مشخص است بازشوی درب آسانسور به سمتی گفته می‏ شود که وقتی مقابل لته‏ های درب طبقه قرار می ‏گیریم می‏ بینیم که هنگام باز شدن درب آسانسور لته ‏ها به آن سمت حرکت کرده و روی یکدیگر قرار می ‏گیرند. پس بنابراین درب‏ های تلسکوپی به دو جهت راست بازشو و چپ بازشو تفکیک می‏ شوند و بر اساس تعداد لته ‏های استفاده شده در درب به صورت‏ های درب کابین تلسکوپی دو لته راست بازشو یا مثلا درب طبقه تلسکوپی سه لته چپ بازشو نامیده می ‏شوند.

همانطور که ملاحظه می‏ کنید اسم دقیق درب آسانسور طولانی هست و از طرفی هنگام سفارش گذاری و خرید بعضا با اسامی کوتاه شده یا متفاوتی مواجه می‏شوید به همین منظور پیشنهاد می‏گردد برای آگاهی بیشتر و دقیق ‏تر از نکات مهم هنگام سفارش دادن درب آسانسور مقاله هنگام خرید درب آسانسور به چه نکاتی باید توجه کرد؟ را مطالعه فرمایید. این مقاله از طریق همین لینک و در وبلاگ همین سایت موجود است.

 

سانترال Central Sliding Door

با توجه به نام این دسته از درب‏ های آسانسور مشخص است که حرکت لته ‏ها از مرکز شروع شده و به طرفین امتداد پیدا می‏ کند. همانند دیگر انواع درب آسانسور تعداد لته‏ ها در نوع سانترال می‏ تواند متفاوت باشد و بر اساس تعداد لته اسم این نوع درب می ‏تواند مثلا به صورت درب طبقه سانترال دو لته یا درب کابین سانترال چهار لته بیان شوند. در شکل زیر به وضوح این نوع درب نمایش داده شده است.

حالت باز شدن درب

 

در درب‏ های تلسکوپی باید به این نکته توجه نمود که تعداد لته‏ های درب کابین و طبقه بایستی با یکدیگر برابر بوده و جهت یکسانی داشته باشند. البته هیچگاه نم ی‏توان در دنیای مهندسی محدودیتی را به طراح وارد نمود چون موارد زیاید در طراحی و استاندارد باید بررسی و مورد توجه قرار بگیرد.

اتوبوسی (تاشو) Folding Door

 

از دیگر انواع درب‏ های آسانسور می ‏توان به درب‏ های اتوبوسی اشاره کرد. دلیل انتخاب این نام شباهت عملکرد این نوع درب آسانسور به درب‏های اتوبوس است! در این مدل درب، لته ‏ها به صورت آکاردئونی یا تاشو به صورت تلسکوپی به یک سمت یا سانترال به طرفین جمع می‏ شوند. البته این نوع درب بیشتر برای درب کابین آسانسور استفاده می‏ شود و در مواردی که محدودیت‏ های برای طراح وجود داشته باشد از این نوع درب برای درب طبقه آسانسور نیز استفاده خواهد کرد.

این مدل از درب آسانسور استانداردهای خاص خود را دارد و برای اطلاع از شرایط استاندارد آن پیشنهاد می کنیم صفحه مربوط به استاندارد آسانسور را مطالعه فرمایید.

خرید درب آسانسور

ساده (لولایی) تک لنگه Swing Door

 

از رایج ترین انواع درب طبقه آسانسور، درب ‏های لولایی تک لنگه هستند که هم از ایمنی بالایی برخوردارند و هم از لحاظ قیمت تمام شده مقرون به صرفه ترین انواع درب طبقه آسانسور هستند. از آنجایی که همواره قیمت یکی از پارامترهای اساسی در قیمت کل آسانسور است معمولا برای پایین آمدن قیمت نهایی قابل اعلام به مشتری از این نوع درب در لیست اجزای آسانسور استفاده می کنند. این نوع درب در دو جهت چپ بازشو و راست بازشو تولید می ‏شود و هنگام طراحی و نصب درب بایستی به این نکته توجه نمود وگرنه در صورت نصب ناصحیح ممکن است خسارت جبران ناپذیری به پروژه وارد شود!

حالت باز شدن

ساده (لولایی) دو لنگه Bespoke Door

 

در مواردی اگر نیاز به عریض تر شدن فضای ورود به داخل کابین آسانسور داشته باشیم و در عین حال فضای کافی برای بازشوی درب اتوماتیک در چاه آسانسور وجود نداشته باشد و طراح قصد استفاده از حداکثر فضای مفید چاه آسانسور را داشته باشد معمولا از درب‏ های لولایی دو لنگه استفاده می‏شود. این موضوع در بیمارستان‏ ها و آسانسورهای باربر زیاد مشاهده می‏ شود که عرض مفید ورود به کابین از اهمیت بالایی برخوردار است.

البته برای استفاده از درب آسانسور لولایی دو لنگه در فضای لابی طبقه نیاز به فضای کافی برای باز شدن درب و حرکت برانکارد و گاری حمل بار وجود دارد که طراح بایستی آن فضا را در طراحی خود لحاظ کند.

در طرح مقابل یک نمونه درب طبقه لولایی دو لنگه رو مشاهده می کنید که با یک درب کابین اتوماتیک سانترال چهار لته کوپل شده است.

درب کابین سانترال چهار لته

 

جمع شو Collapible Door

 

این نوع درب آسانسور در گذشته در ساختمان‏ های مسکونی نیز استفاده می شد اما به مرور زمان و با وضع قوانین جدید استاندارد آسانسور و سختگیری بیشتری جهت حفظ ایمنی و سلامت مسافران آسانسور کم کم از رده استفاده در آسانسورهای مسکونی خارج شد اما هنوز در آسانسورهای اماکن صنعتی و کارخانجات از این مدل درب آسانسور استفاده می‏ شود.

از دلایل استفاده این نوع درب ها در این بازه زمانی می‏ توان به قیمت تمام شده بسیار پایین، عملکرد بسیار ساده و تقریبا بی نیازی از هرگونه سرویس و نگهداری تخصصی اشاره کرد. البته از جمله دلایل فنی این کار هم استفاده تقریبا حداکثری از فضای لابی طبقه و ایجاد حداکثر بازشو برای کابین آسانسور است.

کشویی عمودی (گیوتینی) Freight Door

 

یکی از متفاوت ترین انواع درب اتوماتیک آسانسور که نتیجه برآورده شدن نیازهای طراحی بوده است. درب آسانسور کشویی عمودی معروف به درب آسانسور گیوتینی می باشد کخ عملکرد این مدل درب دقیقا مشابه درب‏ های اتوماتیک کشویی رایج است با این تفاوت که به جای باز شدن به طرفین چپ یا راست به بالا یا پایین باز می شود.

کاربرد این مدل درب هم معمولا برای آسانسورهای غذابر، آسانسورهای کتاب‏ بر بوده و گاهی اوقات در آسانسورهای ماشین ‏بر یا آسانسورهای باربر هم از این مدل درب استفاده می ‏شود. البته بنا به نیاز پروژه و محدودیت‏ های طراحی از این مدل درب بعضا در آسانسورهای مسکونی نیز استفاده شده است.

درب آسانسور گیوتینی نیز به سه گروه کلی تقسیم می شود؛ بالا بازشو، پایین بازشو و وسط بازشو. البته این کجا و آن کجا!

درب آسانسور منحنی Curved Door

 

به طور کلی درب آسانسور منحنی در دسته بندی درب‏ های آسانسور کشویی سانترال یا درب آسانسور لولایی قرار می ‏گیرند اما به دلیل زیبایی خاص و طراحی چشم نوازی که دارند معمولا به صورت یک دسته جداگانه معرفی می‏ گردند.

نیاز به توضیح نیست که این مدل درب به صورت ویژه در آسانسورهای فوق لاکچری و دارای کابین و چاه گرد یا دارای سطح مقطع منحنی استفاده می ‏شود. معمولا هتل ‏ها، فروشگاه‏ ها و مراکز نمایشگاهی خیلی خاص برای جذب مشتری و ایجاد زیبایی بصری در محیط های عمومی خود از این مدل درب استفاده می ‏کنند اما سازندگان ساختمان‏ های فوق لاکچری نیز از طرفداران درب آسانسور منحنی هستند.

به دلیل اینکه درب آسانسور منحنی در اکثر مواقع در آسانسورهای پانوراما (پانورامیک) استفاده می شوند معمولا به صورت شیشه ای با فریم استیل یا تمام شیشه ای تولید می گردند و به همین دلیل برای حفظ ایمنی و سلامت مسافران آسانسور باید مراحل سخت استانداردی را پشت سر بگذارد.

برای آشنایی بیشتر با آسانسورهای پانوراما (پانورامیک) از طریق همین لینک به مقاله دنیای آسانسورهای شیشه ای و یا به وبلاگ همین سایت مراجعه نمایید.

انواع رنگ 

 

یکی از مهم ترین کاربردهای رنگ پودری الکتروستاتیک در ساخت رنگ  است. انواع رنگ پودری الکتروستاتیک شامل  رنگ مسی چکشی، رنگ زرشکی چکشی، رنگ نقره ایی چکشی، سفید صدفی، نسکافه ای، سفید چرم، کرم چرم، زرشکی طلایی و رنگ کرم می باشد. رنگ کرم رنگ پرکاربرد و استاندارد برای درب های لولایی آسانسور محسوب می شود.

معمولا از ورقه های استیل دارای طرح و رنگ متنوع برای جذابیت بیشتر استفاده می شود. جذابیت و زیبایی درب آسانسور طلایی در مقایسه با سایر رنگ ها بسیار بیشتر بوده و مورد پسند مشتریان زیادتری قرار دارد. همچنین قیمت رنگ طلایی قیمت بالاتری نسبت به درب هایی در رنگ استیل نقره ای، شامپاینی، استیل گندمی، دودی، صدفی یا سفید و استیل کرمی دارد.

بدنه اصلی از فولاد ساخته شده و توسط ورقه های استیل که دارای رنگ های مختلفی است پوشیده می شود. استفاده از انواع رنگ برای درب یا کابین آسانسور باعث شکیل و زیبا شدن محیط و افزایش کیفیت درب می شود. درب های آسانسور در طرح های متنوعی چون طرح نیم دایره، خوشه گندم، گل رز، طرح برجسته، منحنی، طرح برگ .طرح خشدار تولید شده و در بازار عرضه می گردد.

درب آسانسور طرحداردرب آسانسور طرح دارقیمت درب آسانسور

بهترین درب های آسانسور کدامند و باید چه ویزگی هایی داشته باشند؟

درب های آسانسور در دو گروه درب های کابین و درب طبقات قرار می گیرند که از لحاظ نوع کارکرد دوباره به دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم می شوند. این دو مدل درب در نوع نیروی لازم برای باز و بسته شدن با یکدیگر متفاوت هستند. محل ورودی طبقات به کابین مکان قرار گیری درب آسانسور است که انواع آن ها شامل درب آسانسور لولایی، سانترال یا از وسط بازشو، آکاردئونی و درب های تلسکوپی یا از یک طرف باز شو هستند. با توجه به نوع آسانسور و نوع کاربری آن و استاندارهای نصب آسانسور می توان نوع و اندازه بازشوی درب را انتخاب کرد.

انواع مختلفی درب آسانسور در حال حاضر تولید می شود که بهترین درب آسانسور همان درب اتوماتیک است که در مدل های لولایی، تلسکوپی و سانترال ساخته شده اند. استفاده از این درب ها در ساخت آسانسور باعث خودکار باز و بسته شدن درب کابین و درب طبقات می شود. این درب های اتوماتیک را بیشتر در دو نوع تلسکوپی و سانترال طراحی و پیاده سازی می کنند. به طوری که در درب آسانسور تلسکوپی نحوه باز و بسته شدن درب فقط از یک سمت انجام می گیرد. همچنین درب های سانترال آسانسور از وسط باز شده و از کناره ها بسته می شوند.

درب های اتوماتیک از قسمت های کنتانت، کفشک، سیل درب، لته ها و چهارچوب ساخته شده اند، که به عنوان بهترین می توانند از لحاظ ایمنی دستگاه آسانسور بسیار اهمیت دارند. همچنین برای نصب و طراحی آن ها باید نهایت دقت را داشته و از افراد با تجربه استفاده کرد. هر یک از قطعات درب آسانسور باید بدون کوچکترین خطا یا اندازه گیری غلط نصب شوند؛ در غیر ای صورت طول عمر مفید کاهش یاقته، خرابی های مکرری پیش آمده و خسارت های جانی و مالی بسیاری بوجود خواهد آمد.

قطعات به کار رفته در این درب های اتوماتیک باید بسیار با کیفیت باشد؛ زیرا اگر از قطعات نامرغوب در ساخت این درب ها استفاده گردد باعث کاهش عمر مفید درب ها شده و سبب ایجاد خرابی و استهلاک در سایر قطعات می شود. از این رو بهتر است برای خرید قطعات اصل و با کیفیت برای آسانسور به نمایندگی ها و شرکت های معتبر و شناخته شده مراجعه نمایید.

درب های آسانسور ایمن فراز الوند از ورق فولادی ساخته شده و نصب آسان و سریع دارد؛ همچنین کارکرد بیصدا، استحکام خوب، مقاومت در مقابل پوسیدگی و حفظ کیفیت در سالیان طولانی از ویژگی های مهم درب های آسانسور سمان درب است. زیبایی و تنوع طرح های این نوع درب ها با سلیقه و طراحی داخلی ساختمان از تناسب خوبی برخودار می باشد.

انواع طرح و مدل

در طرح ها و مدل های متنوعی به شرح زیر تولید و عرضه می شوند. برای ساخت چهارچوب این نوع درب ها از ورق ۲ میلیمتر و برای لته درب از ورق ۱.۲۵ میلیمتر استفاده می شود. درب آسانسورهای طرح دار دارای ارتفاع ۲ متر بوده و در مراحل تولید آن ها دستگاه های CNC به کار می روند.

در ساخت این درب ها از رنگ الکترواستاتیک در رنگ های مختلف استفاده می شود که تنوع و زیبایی خاصی به این درب ها می دهد. درب های با طرح های مختلف در اندازه های متفاوت قابل تولید و سفارش هستند و مشتری بر حسب سلیقه خود می تواند رنگ و طرح مدنظر خود را اعلام کند. معمولا درب های طرح دار  در رنگ های کرم چرم و مسی چکشی آماده تحویل هستند و رنگ های سفید چرم، سفید صدفی، زرشکی طلائی، زرشکی مشکی، نسکافه ای، قهوه ای سوخته از دسته رنگ های سفارشی می باشند.

درب آسانسور شیشه ای و کارایی

عملکرد این نوع مثل درب های اتوماتیک آسانسور بوده و به صورت تک درب، دو درب و حتی بیشتر ساخته می شود. جنس این نوع آسانسور از شیشه است و کمترین محدوده عرض آن  ۷۰ سانتیمتر لحاظ می گردد.

آسانسورهای شیشه ای در دو نوع کششی و هیدرولیکی ساخته شده اند؛ که طراحی آسانسورهای شیشه ای کششی متناسب با ساختمان های مرتفع بوده و در ساخت آن ها از سیم بکسل و وزنه استفاده می شود. وجود کابین شیشه ای در این گونه آسانسورها باعث دیده شدن تجهیزات مکانیکی آسانسور شده است.

در ساخت آسانسورهای شیشه ای هیدرولیکی، سیم بکسل و وزنه به کار نمی رود و  برای استفاده در ساختمان های بلند مناسب نیست. در این نوع آسانسور شیشه ای تجهیزات مکانیکی آسانسور قابل مشاهده نیستند.

کارایی و کاربرد درب آسانسورهای شیشه ای

در موارد بسیاری چون در نمای ساختمان‌ ها و مجتمع های تجاری دارای ارتفاع متوسط، هتل ها، تالارها و جاهای لوکس، در فروشگاه ‌های زنجیره‌ای چند طبقه و در داخل ساختمان ‌های مسکونی بسیار لوکس  کاربرد دارد.

 

 

برای مشاهده تمام محصولات درب آسانسور کلیک نمایید 

Leave A Comment

با ما در تماس باشید
021-36463844-5     09350758934 WhatsApp