یکی از مهمترین مراحل چندگانه ای که در مورد تولید آسانسور وجود دارد راه اندازی آسانسور می باشد. اینکه شما تنها آسانسورهایی را در ابعاد و اشکال متنوعی تولید کنید کافی نمی باشد، بلکه باید با نحوه اصولی راه اندازی آن هم آشنایی لازم را داشته باشید. با اینکه بسیاری از تولیدکنندگان بهترین قطعات را هم برای تولید آسانسور انتخاب می کنند اطلاعات کافی در مورد نصب و راه اندازی انواع آسانسور ندارند. نصابانی که در شرکت ایمن فراز الوند فعالیت دارند در زمینه راه اندازی انواع آسانسور حرفه ای هستند و آموزش های لازم را دریافت کرده اند.
به همین دلیل آنها بدون هیچ ایرادی می توانند هر یک از آسانسورها را به خوبی نصب کنند و عملکرد آن را در ساختمان کنترل نمایند. مراحل متنوعی برای نصب و راه اندازی آسانسور وجود دارد که شما بهتر است به خوبی با این مراحل آشنایی داشته باشید. برخی از مهمترین مراحلی که به کار گرفته می شود را در ادامه بیان می کنیم.
بخوانید : هزینه نصب درب آسانسور طلایی ، 4 مرحله مهم برای طراحی چاله آسانسور ، مراحل و نکاتی در مورد طراحی داخل کابین
مراحل نصب و راه اندازی آسانسور :
مراحلی که برای راه اندازی آسانسور طی می شود به قرار زیر است :
-
مرحله اول، نصب ریل و درب :
هر یک از انواع ریل ها و درب های کابین باید به درستی بر اساس نقشه نصب شوند و در جای خود قرار بگیرند. موقعیتی که برای نصب کردن ریل ها و درب های انتخاب می شود را طراح تعیین می کند. بهترین موقعیتی که برای نصب ریل ها طراحی می شود مکانی می باشد که با مرکز در ارتباط قرار می گیرد، چرا که در این حالت اصطکاک کمتری ایجاد می شود. همچنین باید بدانید در این موقعیت صدا هم زیاد بیرون نمی رود و ساکنین را آزار نمی دهد. دقت کردن به بالای شاقول یکی از مهمترین نکاتی است که برای نصب کردن ریل ها باید به آن دقت شود. نصب شدن ریل ها روی هم و اینکه به صورت مساوی نصب شوند نیاز به دقت و تخصص طراحی و نصاب دارد.
-
مرحله دوم، مکانیکال :
در این مرحله راه اندازی آسانسور موتوری که روی آسانسور نصب می شود باید در جای اصلی خود قرار بگیرد. کابین و متعلقاتی که درون آن وجود دارد مونتاژ می شوند و در جای اصلی شان قرار می گیرند. در این مرحله باید سیم بکسل هایی که کششی هستند هم نصب و راه اندازی شوند. دقت در نصب سیم بکسل ها اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که وزن کابین روی سیم بکسل ها است. نصب کردن ترمز ایمنی و سیستم ایمنی که روی آسانسور وجود دارد در این مرحله انجام می شود.
مرحله سوم، نصب الکتریکال :
در این مرحله تابلویی که مربوط به کنترل آسانسور می باشد و دیگر مدارهای الکتریکی و ایمنی را متصل می کنند. همچنین شما باید بدانید در این مرحله سیم کشی های برق درون موتور نصب شده و آماده تست می گردد. یکی از مهمترین مواردی که در این مرحله باید مورد بررسی قرار بگیرد انتخاب کردن نوع و مقطع آن دسته از انواع سیم های مصرفی می باشد. دیگر نکات هم مربوط به نحوه صحیح وصل کردن سیم ها، نصب کردن تابلو فرمان و دیگر نکات مهندسی می باشد که برای راه اندازی آسانسور اهمیت بسیار زیادی دارد.
بسیاری از حوادثی که مربوط به آتش سوزی و برق گرفتگی درون آسانسور می باشد، مربوط به سهل انگاری کردن در درست انجام دادن این مرحله است. نصابان آسانسور باید با دقت و توجه بسیار زیادی این مرحله را انجام دهند تا ایرادی درون آسانسور وجود نداشته باشد. بعد از اینکه این مرحله انجام شود تنظیمات نهایی آسانسور را انجام می گردد و راه اندازی و استفاده از آن عمومی می شود. این مرحله را به عنوان بخش زیرساختی می شناسند و به آن اهمیت زیادی می دهند. از نظر مقاومت و تامین فضایی که شما به آن نیاز دارید باید بدانید که این مرحله بسیار مهم می باشد.
بخوانید : آشنایی با آماده سازی کف چاله آسانسور ، روش های غلبه بر ترس از سقوط آسانسور و علائم آن
اهمیت نصب و راه اندازی آسانسور به وسیله متخصص :
به طور معمول شما باید بدانید که نصب و راه اندازی آسانسور یکی از عملیات های ظریف و حساس می باشد که باید به آن توجه بسیار زیادی شود که البته بسیاری از افراد به آن اهمیت نمی دهند. بسیاری از افراد بر این باور هستند که اگر قطعات با کیفیت برای تولید آسانسور به کار بگیرند کافی می باشد و ایمنی آسانسور را از این طریق تامین می کنند. اما شما باید بدانید که به هیچ وجه نمی توان با راه اندازی غیر استاندارد بهترین قطعات آسانسور را هم روی هم سوار نمود. حتی اگر شما بهترین قطعات را روی آسانسور خود نصب کنید باید بدانید که در صورت درست نصب نشدن آن طول عمر کمتری خواهد داشت. اگر می خواهید به طور دائم هزینه های ناشی از بد نصب نشدن آسانسور را ارائه ندهید باید بهترین نصاب را برای نصب و راه اندازی هر یک از انواع آسانسورهای ساختمان خود انتخاب کنید. اینکه نصاب حرفه ای و آموزش دیده باشد اهمیت بسیار زیادی دارد.